Масаж за енергийното ти тяло

Масажите могат да подпомогнат йога практиката ни, като ни позволят да се освободим и без усилия да се задълбочим във вътрешното преживяване от движението на енергията в телата ни. Масажът дава възможност да станем по-чувствителни в практиката си, което ще ни помогне да разберем по-ясно нейните богатства. Всички ние се нуждаем от човешко докосване, затова е нормално да очакваме помощ от друг човек (доверен масажист), за да облекчи тази нужда, което ще ни помогне да разблокираме и освободим енергията/праната си. Насърчавам хората практикуващи йога да се отдадат, от време на време, на час или два на блажен масаж.

Какво прави Холистичният масаж специален?

Какво е това, което всъщност прави един масаж не просто удовлетворяващ, а някак необикновен? За мен, всеки масаж, в който масажиста има познания и умения в енергийните практики, прави масажа не просто като механично-анатомична дейност, а навлиза на много по-дълбоко ниво. Не ме разбирайте погрешно, аз самата напрример, съм любител на масажите, които разкарват образувалите се възли с дълбок масаж. Обаче, още повече оценявам да получавам масаж от човек, който е вещ и разбира не само пълноценно дейността на нервната система, а и да осъзнава, че има аспект на енергията или душата, които са много дълбоки. Някои от специалистите могат да навлязат в това съзнание, и да използват цял репертоар от техники. За да постигнат това те работят с дъха си, като успяват да постигнат уникален ефект за всеки свой посетител индивидуално. Това са типа масажи, за които си спомням с месеци след това, като изпитвам дълбоко чувство за благодарност и учудване. Това са масажистите, които ни даряват с истинският и високостойностен масаж.

Работа с енергийното тяло

Източните варианти на масаж основно работят в насока баланс на енергийния поток, и затова масажите като тайландски, китайски, дори Боуен терапията има какво да предложат за желаещите да знаят повече за тялото си и да опознаят по фините и духовни аспекти на живота.

Когато ми зададат въпроса: Какво означава да разблокираме енергийното тяло? Моят отговор е сведен до възможно най-опростения вариант, за да мога да бъда разбрана – натиска и разтриването на напрегнат, болезнен мускул – с последващо чувство на освобождаване, релаксация и успокояване на цялата система. Защо е обяснението е това? Според Източната философия – блокираната енергийна система на физическо ниво се изразява като мускулна схванатост, като проблемно сухожилие или болка в определена част на тялото.  

След качествен Енергиен масаж – комбинация от правилните техники, които са различни при всеки човек – аз се чувствам, че освобождавам напрежението, което може да имам, като едновременно с това се чувствам заземена и захранена енергийно – стабилна и готова да продължа. Един добър масаж винаги съчетава биполярните усещания за лекота и заземеност, отпуснатост и жизненост, спокойствие и бдителност.

Енергийни потоци

Някои от нас възприемат енергията под формата на вибрация, или като аура, която прониква надълбоко във физическото тяло, като се разпростира много по-широкоспектърно. Може също да бъде възприета като поток на движение срещу съпротивителна сила, или като нещо по-мащабно, като сумата от всички наши физически системи като дихателна, циркулация на кръвта, лимфен поток, хормонални промени, и т.н. В йога е известна като прана, жизнена сила или космическа енергия. В китайската медицина е наречена чи, в Япония се знае като ки. В индийската медицина е свързана с чакрите и специфичните точки от меридианите в организма.

Въпреки, че всяка масажна система си има своите особености и различия, може да се приеме, че има общо между тях – меридианите от китайската медицина и шиацу например, съвпадат с йогийските нади. В зависимост от нуждите на пациента, се работят различни части от каналите, за да може да се постигне възможно най-добрият положителен ефект за определената сесия. С времето се постигат уникални резултати. Работата с източника е от изключително голямо значение за постигане на желаните резултати, информацията и енергията, които се съдържат в това пространство са уникално силни и лечебни.

Много от нас в процеса на медитации са успели да достигнат до това ниво и усещане за безгранична любов, такава каквато не са успели да я усетят дори и от собственото си любящо семейство. Точно това чувство на любов и този вид енергия позволява на тялото да започне процеса на регенерация и растежа, който нормално е блокиран от ежедневният стрес, на който сме подложени.

Обадете се и усетете разликата с Масажите на Таня Васи – 0876878859

Провеждам масажите в престижният столичен квартал „Хладилника“ в непосредствена близост до входа на Южен парк и Парадайс мол. Тази част е една от най-споконите и зелени столични квартали – в непосредствена близост до ключови пътни артерии и станция на метрото (Метростанция Витоша). Всичко това превръща уютният апартамент на Таня Васи в удобна и желана дестинация за редовните ми посетители. 

 

Авторски публикации 49

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
Translate »