За Мен

Добре дошли!

Казвам се Татяна, но приятелите ме наричат Танчето. Имам страхотна племенница, която се казва Васелиса (накратко Васи) и така се роди прекрасното съчетание –  Таня Васи.

Искрено съм благодарна, че четете моят блог Yogaliciousbg – с основна тематика лично изпитани методи за самопомощ, направени с цел здраве с много любов.

Старая се да обхващам максимално много теми свързани с нашето мултиаспектно здраве – тяло, ум и душа, защото вярвам, че здравето ни се базира не само на физическо ниво, но също на ментално, астрално, енергийно и т.н., които трябва също да се вземат под внимание, когато се лекуваме. Например, възприятията ни – са от изключително значение за нашето здраве. Малко хора осъзнаваме значението им и как те ни влияят.

YOGALICIOUSBG е идея, която от доста време си мислих да осъществя, но стана реалност едва началото на 2019 г., когато моят основен фокус беше йога. В последствие едно от хобитата ми – масажите – се превърна в част от работният ми репертоар, който реших да добавя тук. Както споменах вече по-горе – възприятията и работата с мозъка ни (умът) са от огромно значение за нас, затова реших да включа и професионалната експертиза на психологът Лидия Нецова – терапевт с дългогодишна практика в областта на психотерапията и отлични резултати и постижения с пациентите си. Статиите, които ще споделям с Вас в блога ще са в насока израстване, като решенията на определени дилеми в живота Ви, като знания в насока йога и масажите – как те всъщност са изключително важни, за да отключите процеса на растеж, който много от Вас искат. 

За да постигнем един сравнително балансиран и хармоничен живот йога е важна практиката в тази насока. До голяма степен акумулираното знание е важно, но без практиката, то е безполезно, защото теорията се забравя, докато практическият опит се запаметява в нашият Био-iCloud, а именно подсъзнанието ни.

Поради причината, че ние сме се научили да работим основно с материята – е необходимо да се обучим да виждаме и другите аспекти от нашата същност – духовно, емоционално, и ментално ниво. Да работим за пълното си здраве означава да работим на няколко фронта – това е от изключително голямо значение и затова реших да посветя този блог на тази кауза, а именно да споделя своят ценен опит през процеса на растеж и осъществяване като здрава личност. Такъв живот се постига, когато намерим баланса между измислената икономика, която ни е наложена да се съобразяваме, природните и вселенски закони, които са част от нашето същество, и които закони са много непознати за нас. В много сфери от иконимиката те са приложени с цел растеж на компаниите, и не за благото на човека. Типичен пример са всичките финансови компании. 

Когато сме в синхрон с природата и себе си, ние съумяваме да постигнем и имаме всичко, от което душата, ума и тялото ни се нуждаят – вътрешен мир, спокойствие и движение, респективно. След като сме намерили цялото това удовлетворение, ние спокойно можем да се осъществим и на материално ниво.

От няколко години насам аз съм се потопила в дебрите на различните методи на самолечение/самопомощ. Когато приложени на тялото се наблюдават промени, реакции, които ни напътстват дали това е всъщност нашето или не. Уникалността на всеки метод е налице, както и резултатите от него, стига да е приложен правилно и с постоянство.

Това, което ме удивява все повече и повече са нашите „превозни средства“ в тази реалност т.е. телата ни.  Имайте предвид, че в статиите си ще използвам различни перспективи и гледни точки на тази реалност и всичко свързано с нея. Това прави всичко и всеки толкова уникални и пъстроцветни. Красотата е именно в разнообразието и вариацията.

Аз съм дипломиран маркетинг специалист, с дълбоки познания в сферата на здравето, с придобита квалификация на терапефт масажист, но не съм дипломиран медицински специалист и всичко написано в статиите се базира на много четене, личен опит и проникновения от приложени върху себе си различни методи на лечения – информацията идва директно от източника т.е. от енерго-информационната мрежа на Земята-Космос. Допълнителна литература, върху която се базирам са множеството книги, които съм изчела по различните методи, теории и учения; лични срещи и контакти с народни лечители и практикуващи в сферата на енергийното лечение, билкарство, енерготерапии и т.н. Както на много места се споменава, че е необходимо да се образоваме по определена тема преди да експериментираме със себе си – това е изключително важно – затова ще споделя лист с литература, която помогна на мен, и която е препоръчително четиво. 

От момента, когато реших да спра да се уповавам на класическата медицина и множеството лекарства, които представителите на класическата медицина те убеждават, че трябва да приемаш до края на живота си, аз съм нов човек. Живот без лекарства – какво по-хубаво от това (разбира се, трябва осъзнато да приемем, че има моменти, когато състоянието е изпуснато – и е необходима външна намеса – класическата медицина не се отхвърля на 100%, защото е изключително важно да се има предвид актуалното състояние на страдащия).

Когато се храним осъзнато приемайки храни, които всъщност ни набавят необходимите хранителни вещества, упражненията (движението), самоанализа, молитвите (утвърждения, мантри – наречете ги както на Вас Ви идва отвътре) и други аспекти от живота са необходими, за да можем да кажем спокойно, че здравето ни е добре.

Какво ще получим от природосъобразния начин на живот? – винаги енергийно захранени, вътрешно щастие, уравновесеност и хармонични взаимоотношение със всичко и всеки около нас. Но преди да получим е важно да си зададем въпроса – какво ще е необходимо да дадем, за да го получим? Ако не сме наясно с това в самото начало, в повечето случаи хората се отказват, когато разберат (в последствие), че е необходимо да се откажат от „любими“ за тях начинания, храни, навици и др. 

Всички ние сме част от едно цяло. Осъзнавайки това, можем да приемем, че за да успеем да се движим напред ние трябва да се подкрепим по един или друг начин. Моята подкрепа към Вас и обществото като цяло е насочена в прилагането на масажи, мотивация, подкрепа, съдействие, и разговори, които ще помогнат по-лесно да намерите пътя си. Спецификата на моята работа е такава подобна на учителите, само че аз съм изключително отговорна и стриктна към ангажиментите, които поемам към Вас. С други думи, подгответе се за сериозна работа, защото няма да е лесно (поне в началото). Приемете начинанието като пътешествие, което ще Ви дари с желани резултати и удовлетвореност.

В свободното си време обичам да се занимавам с различни видове спортове, да се срещам с приятели, с хора имащи моите интереси, планинските преходи са ми слабост, обичам животните и по-специално котките. Работя във всеки възможен момент и практикувам йога. Пътувах по света като имах уникалната възможност да посетя повече от 55 страни благодарение на работата си.

Методи на гладолечение и суровоядство, които съм прилагала върху себе си са временни и са с цел възвръщане на здравето и рестарт на организма. Освен изчистването на физическо ниво, което гладолечението предлага – се постига и чистота на енергийно и духовно ниво. Но разбира се, и тази чистота се постига осъзнато и с много наблюдения. Ако проявявате интерес може да се свържете с мен, за да споделя лично опита си.

Първоначалните стъпки и мотивация са от съществено значение за всеки от нас при започване на каквото и да било ново начинание – затова създаването на този блог бе важна задача според мен, за да помогна на тези от Вас, които имат желанието, но им липсва, точно това, което ще намерите тук. А именно, информация, споделен опит, и помощни материали за реализацията Ви, мотивационни статии и споделен опит на хора практикуващи в различните сфери на алтернативните лечения – практикуващи професионално и непрофесионално, но постигнали невероятни резултати в здравословен и/или житейски аспект. Ще научите за ползите от методите и как ще допринесат за Вашето благополучие. Тази, и много друга полезна информация, която би била интересна и ползотворна за Вас.

Запазвам си правото да промотирам продукти свързани с Вашето израстване, както и да публикувам линк за дарения, ако разбира се, сте удовлетворени от това, което четете и Ви е помогнало. Ще съм изключително благодарна, ако споделите преживяването си и опитностите си с мен, за да можем да растем заедно и да създадем една чудесна общност от хора със сходни разбирания, интереси и желание за растеж и развитие. За целта се присъединете към Фейсбук групата – Споделен Опит – алтернативни методи на лечение.

Правила и права на BE YOGALICIOUS, които бих искала да декларирам официално:

  1. Всичко написано в блога е базирано на споделена опитност на автора, която се основава на много изчетена литература, срещи със специалисти в сферата на алтернативните методи на лечение, прилагане на различни методи върху себе си и върху пациенти. Всяка една от статиите обобщава и отразява лични наблюдения и опит било то за даден метод, книга, събитие, резултати и т..н. Осъзнатия живот ни учи да уважаваме мнението и опита на всеки един от нас и едновременно с това да извлечем нашата си истина и „религия“, в която ще повярваме, и която ще ни помогне.
  2. Видеа, снимки и друг вид медия, които са използвани в публикациите са лични. При използване на нелична медия, източникът ще бъде оповестен под нея или в края на статията.
  3. За тези от Вас, на които им е допаднала дадена статия от блога или съдържание в сайта и имате желание да ги използвате, моля да направите това по приетия начин, като се свържете с мен.
  4. Коментари: Аз вярвам и подкрепям свободата на словото, и високо ценя Вашето мнение, но в BE YOGALICIOUS то ще бъде регулирано. Целта на BE YOGALICIOUS сайт и блог, е да Ви зареди с нужната мотивация, да Ви осигури свободен достъп до добре организирани полезни и необходими материали и практики за развитието ни. Т.е. това е Нашето/Твоето място, където ще намерим мир, спокойствие и удовлетвореност. Затова, важно условие, което ще помоля всички да спазват е – при желание да споделите коментар и мнение – то трябва да бъде позитивно, мотивиращо, пораждащо дискусия. придържайте се към добрия тон, да не се използват обидни фрази и заяждане. Коментари, които са публикувани със SEO цел, ще бъдат директно обозначени като spam. Коментари с рекламна цел също ще бъдат премахвани, освен ако не допринасят за обсъждане по темата. Сайтът и блогът ще бъдат добре поддържани, което означава, че коментари, които не отговарят на описаните правила ще бъдат премахвани без предупреждение и право на обжалване. В BE YOGALICIOUS сме отворени към градивна критика, стига да е добре аргументирана. Тук всички имаме обща цел – да си помогнем и да надграждаме, това което сме, за да постигнем удовлетвореност и щастие в живота ни, да бъдем обичани и да обичаме, затова нека бъдем мили и уважителни един към друг.
  5. Важно е да се посочи, че аз се занимавам професионално с йога и масажи от скоро (макар, че практикувам от дълги години), основната цел е самопомощ, терапия и баланс. Имам богат опит и знания в широк спектър, но разбира се имам какво да надграждам. Ние се учим през целия си живот. Всяка практика открива нови, непознати усещания и знание за себе си. Затова нека градим заедно с вас.
  6. Бих искала да обърна специално внимание на правописа и граматиката на текстовете. Имайте предвид, че основната цел на този сайт и блог е да се обогатите и публикациите да са приятни за четене. Целта не е подготовка за изпит. В статиите са вложени старание и желание. Грамотна съм, и осъзнавам, че мога да допусна грешка, имайки предвид ангажираността ми. Затова ще помоля за толерантност.

Приятно четене и ще се радвам на обратна връзка от Вас!

Таня Вас от BE YOGALICIOUS

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
Translate »