Защо Холистичните масажи са полезни за нас?

Холистичните терапии са важна част за психичното и физическо здраве на всеки един от нас. Тази услуга дава възможност на специалисти като мен да допринесат значителен комфорт и освобождаване на клиентите си. Начинът, по който помагам е индивидуален и комбиниран, за да може да се постигне възможно най-удовлетворяващия резултат. Холистичните масажи са стриктно възстановяващи,  терапията дава възможност на човек да се отърве от нежеланото усещане за тежест, потиснатост, депресия, запек, липса на живец, и много други неразположения, като най-хубавото е, че няма опасност от странични ефекти, както при изписването на лекарствени лечения.

Масажът е изключително важна част от лечебната традиция. Холистичните масажи благодарение на специализирания си подход, дават възможност на пациентите да направят връзка с телата си, като едновременно с това им дават възможността да настроят емоционалното си състояние.  

За съжаление телата ни, ако не бъдат обгрижвани добре са предразположени към износване на определени части, като се поражда болка и страдание в следствие на безхаберието ни. Всеки от нас е застрашен от това. Както на физическо ниво, така на емоционално и психическо – ние се износваме. Всеки от нас се сблъсква със стрес и напрежение в живота си, който ако не овладян навреме, се отразява на други области от живота ни, но най-вече на здравето и определените части в тялото, където насочим тази деструктивна енергия.

С терапията, която прилагам обръщам внимание не само физическият аспект на стрес, нараняване, (или друго неразположение), така и психическият, като не отхвърля важността на нито един от аспектите. Като интегрираме терапията в живота си веднъж седмично – не само ще подобрим здравето си, но ще се радваме на повишена концентрация и щастие.

Ето някои от ползите, които Холистичният масаж може да ти даде.

1. Умствена чистота и яснота

Чудесен ефект върху ума

Живота може на моменти да бъде доста напрегнат и ако не сме внимателни, може да се окажем напълно изтощени. Не само физически, но също емоционално и психически. Масажът позволява да се дистанцираме от ежедневието и да се разнищи всеки емоционален блокаж. В буквалния смисъл, нашата умствена и емоционална енергия бива възстановена и изчистена. По този начин ни повишава капацитета да решаваме проблеми и мислим спокойно и ясно, което води до вземането на по-добри решения както в личен, така и в професионален план.

Усещането след всеки масаж ще бъде на спокойствие и дълбоко възстановяване, както и чудесна концентрация, които ще ти позволят да се съсредоточите върху това, което има най-голямо значение за Вас.

2. По-добър и дълбок сън

Подобрява драстично съня  

Масажът помага да се намали нивото на кортизол в организма ( Кортизолът е хормон, който е неразделна част от отговора на тялото при стресови и заплашващи ситуации), докато нивата на серотонин и допамин се повишават (хормоните допринасящи за по-добър сън и щастие). Като се събудите ще се почувствате добре отпочинал/а и усещането за щастие ще бъде пълноценно.

3. Повишава нивото на енергия

Чудесен ефект на метаболизма

Случвало ни се е да си позволим следобедна дрямка и да се събудим чувствайки се дори по-изморени от преди да си легнем? Това основно се дължи на блокажи предизвикани благодарение на нашите мисли и чувства.  Благодарение на терапията ще освободим и разкараме блокажите, които пречат на енергията да преминава свободно по каналите (меридиани).

Подобреният поток на енергия се изразява с по-добър сън, което позволява на тялото да се захранва и възстановява напълно за кратък период от време. Резултатът е, че ще имате повече енергия за по-дълъг период.

4. Подобрява самочувствието

Има отличен ефект върху самочувствието

Всички ние притежаваме този вътрешен глас, който на моменти може да подкопае себестойността ни. Да, точно този глас, който ни казва: „Ти не си достатъчно добър/а“, „Твърде дебел/а“, „Твърде глупав/а“, „Твърде егоистичен/а“, „Твърде …………“, и т.н.

Благодарение на терапиите вътрешният глас заглъхва за известно време. Самокритиката е голям негатив в много аспекти от живота ни (разбира се, когато се прекалява с нея), затова е препоръчително да се работи усърдно с възприятията, които ще ни позволят също да намалим гласчето.

Установено е, че човешкият допир и връзката, която се създава по време на масаж са изключително успокояващи, което допринася също за облекчаване на болката, и за по-лесното освобождаване на всякакво напрежение в тялото ни. Така ще си позволим да се почувстваме много по-добре със себе си, което ще повиши увереността ни.

5. Премахва напрежението в мускулите и сковаността в ставите

Чудесно се влияе както на мускули, така и на скованост в ставите

Благодарение на анатомичното знание на различните мускули, стави, връзки и органи в тялото, това позволява на терапевта да манипулира мускулите по начин, който ще е ползотворен за вас. Това помага да се премахне мускулно напрежение и болка на места като гръб, врат, кръст и т.н.

6. Подобрява имунната система

Невероятен ефект върху психиката, която подпомага имунната система

Хората с най-силна и устойчива имунна система са тези, които са щастливи и удовлетворени от живота. За целта, масажът ни дарява с нещо, което много от нас забравяме да си дадем, а именно докосването, което е изключително важно, за да се почувстваме защитени и обгрижени. Мадлен Алгафари, известен и доказан специалист психолог потвърждава в интервю за Портал 12, че е необходимо да си набавяме тази доза от галене и докосване ежедневно. Понякога, дори и сами да го правим, както Норбеков го описва в книгите си.

Но ако не желаете да си направите самопомощ и не можете да се възприемете да си давате тази така важна грижа за подсилване на имунната система – може да заповядате и да си дадете необходимото внимание и естествена противовирусна ваксина – Ваксината от щастието и удовлетворението. Всяко докосване надгражда вашата сила и допринася за по-добро физическо и психическо състояние.

Това са само част от ползите, които може да извлечете за себе си от Холистичният масаж. Защо да не дадете на тялото си здравословен, удовлетворяващ и успокояващ масаж, за да може да изключите мозъка си от сивото ежедневие? С този масаж вие навлизате във вътрешността си, където никой и нищо няма значение, а само вие и това, от което се нуждаете. Когато се уедините със себе си вътрешно по време на масажа – всичките дразнители свързани с външния свят (болка и страдание) са премахнати. Вътрешния свят е нашия свят и можем да правим това, което искаме с него. С всеки масаж вие ще развивате способността си да навлизате навътре в себе си – умение, което е изключително полезно, за справяне с трудни ситуации. Това действие приложено в живота ще ни покаже много чудеса, много благословени състояния и много яснота и чистота.

Не се колебайте и си запишете час за масаж, за да дарите себе си с доза удоволствие и релакс.

Повече инфромация за масажите и контакт с мен може да намерите тук.

 

Таня Васи
Авторски публикации 49

2 коментара за “Защо Холистичните масажи са полезни за нас?

  1. Blagodarja ot surce na Tatiana za bezkrainata y podkrepa y pomoshtta kojato mi okaza s masajite y psihologicheskata podkrepa. Izkluchitelen profesionalist koito vnikva v jadroto na problema dokato ne postigne optimalni rezultati.
    Blagodarja oshte vednuj.
    Anton

    1. Искрено благодаря за чудесните думи Тони! Бъди все така борбен и всичко ще се нареди за теб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
Translate »