Чакри – какво означава да са балансирани?

Балансирането на чакрите е доста вариабилно, като понятие, както и изследванията за хормони, кръвни изследвания, витамини и минерали, които правим.

Реално, за да се постигне траен баланс постоянството е изключително важно.

В много от написаните трудове за чакри, баланс, практики, чрез които се постига ефектът на баланс и т.н. се описват различните техники, методи и вариации за постигане на това, но основно се пропуска да се спомене, че чакрите, както всичко останало, са живи – те имат също запаметена програма, която ги е довела до този дисбаланс. Дори и да се използват „мързеливите“ методи за баланс си остава на лице факта, че за да има траен ефект върху тях – ПОСТОЯНСТВОТО, НАМЕРЕНИЕТО, И ВЯРАТА – са основните двигатели, които всъщност правят промяната. От личен опит и засичане мога да споделя следното: ходих на аура камера и гонг терапия, която засича аурата, но може да се види активността и на чакрите преди и след сесията. Какво се случи? След гонг сесията замерихме отново с аура камерата и установихме, че има подобрение в работените определени чакри. Обаче…. 5 минути след това, при ново засичане се оказа, че чакрите са се върнали в същата изходна фаза. Защо се получава това? Много е просто, те са свикнали да работят по определен начин за даден период от време, и от веднъж промяна просто няма да се получи. Те ще си търсят старото и познатото. Затова постоянството е много важно, както и да се образовате на тази тематика, за да може да наблегнете по-сериозно. Всичко с времето си де.

Както вече съм разказвала в предишни статии, че нашият софтуер (мозъка) запаметява, така и всички останали части на тялото запаметяват – клетки, органи, чакри, и т.н. Промяната отнема време. Има много литература изписана по темата за промяна в състоянието на скъсените мускули и сухожилия т.е. ако искаме да се разтегнем и да си възвърнем гъвкавостта отново е необходимо да правим определена йога поза за минимум 90 секунди, за да има структурна промяна в съответната част. Също съзнателно да знаем, както и фокуса ни да е целенасочен към определеният мускул на действие. Да контролираме тялото си, да бъдем свои господари – това искаме всъщност. Хубаво е също да обърнете внимание на истинността на желанието да си помогнете.

В някои случаи просто следвате тенденциите без да се съобразявате с това, че не сте готови. Какво става тогава? Да, хубаво е да се започне от някъде, но да е осъзнато. Когато започнете определено действие да си помогнете (неосъзнато) определено първият път (в повечето случаи) няма да се получи. Това обаче, е само част от процеса. В никакъв случай не означава, че определеният метод не работи за Вас. Затова се продължава за определен период от време, докато се повиши съзнанието ви. Затова „повторението е майка на знанието“. Работата със съзнанието е от изключителна важност. Вместо да позволяваме на медиите да работят с него и да ни правят роботи, защо ние не го овладеем и не станем господари на себе си. Тогава ще можете да се наслаждавате пълноценно на живота, защото ще успеете да работите с интуицията, с тялото си, със сетивата си, и ще бъдете във всеки един момент съзнателно присъствени в сегашният момент. Животът се случва СЕГА, не в миналото, не в бъдещето. Те просто не съществуват.

Накратко ще припомня само, че твоят мозък работи само с база данни от миналото. Той може да планира основно на база минали момент, събития, емоции и т.н. Докато, ако искате да промените нещо от реалността си е необходимо да можете да си го представите с вътрешното си око (т. нар. въображение),  да го разиграете, като възможен вариант за реалност. Това става, чрез медитации и дихателни техники. Има тънки моменти, които е препоръчително да се имат предвид, но повече за това може да прочетете в книгата на Джо Диспенза „Свръхчовекът“ – изключителна книга, която препоръчвам на всеки.

И така …

Малко се отклоних, но това е част от процеса на предаване на важна информация.

Как се получава дисбалансът?

Дисбалансът на чакрите нормално се получава от повтарящи се моменти, мисли, действия, травматични събития и т.н. в живота ви ( помнете – всичко, което се случва е наше дело – външни събития може да са ни наранили по някакъв начин, но вие сте позволили това да стане – никой друг не е виновен за вашите неволи, болки и тревоги). Нали сте чували за „ омагьосания кръг, от който не можете да излезете“. Допълнително, храните, водата и всичко останало, което поемаме ежедневно – то е носител на информация и токсини – тези токсини също допринасят до голяма степен за дисбалансът.

Затова, да прекъснете този „омагьосан цикъл“ е необходимо да направите следното:

Организирайте си денят, започнете го с утринна благодарност, с освежаващи упражнения, позитивни мисли, усмивка на себе си в огледалото, и дихателна практика.

Запознайте се с влиянието на чакрите върху различните емоции и части от живота си, както и възприятията, които най-вероятно са довели до дисбаланса. Това е информация, която е достъпна в интернет, но и вие трябва да направите анализ на себе си. От там, вижте коя част от живота ви куца и започнете да работите в тази насока. Как да направите това? Отсейте зоните и качествата, върху които е необходимо да работите. И в една тетрадка започнете да пишете всяка сутрин, ежедневно, положително т.е. това, което искате. Например, неудовлетворени сте в работата си – формулата ще бъде следната: „Аз съм напълно удовлетворен/а от работата си, тя ми дава развитие, положителни емоции, отлични запознанства и много нови знания, които мога да приложа в живота си, както и да помагам на любимите за мен хора“. И така, се занимавайте с тази зона поне за месец, или докато не започнете реално да виждате промените. ПОМНЕТЕ също, че когато започнете да получавате, това което сте поискали или да получавате нещо по-различно, но пак в тази насока –  има вероятност да сте забравили и просто да не сте готови да го видите, затова бъдете будни във всеки един момент. Относно тънките моменти на кодирането на формулата, може да прочетете в детайл в книгата на Джо Диспенза „Свръхчовекът“.

През денят на работа се старайте да бъдете обградени от позитивни хора. Бягайте от негативните – те са заразни. В началото може да се чувствате леко изолирани, но това е част от процеса, за да се изчистите.

Планирайте поне два пъти в годината изчистващ детокс – въздържания – по метод, който на вас ви подхожда. Говоря за поне два дълги периода, а през останалото време си правете разтоварващи такива за по-малко дни.

Разхождайте се често сред природата, далече от големия град и шумотевицата.

Вечер, направете бърз преглед на деня си. Благодарете и поискайте прошка за съзнателните или несъзнателните ситуации, които са се случили през този ден, ако случайно сте наранили някого – съзнателно или не съзнателно – човек сте – и е напълно нормално това да се случи. Може да използвате всяка друга балансираща мантра (молитва), която на вас ви допада.

И най-важното ПРАКТКА, ПРАКТИКА, ПРАКТИКА .. няма теоретичен прогрес. Поддръжката на състоянието е следващото предизвикателство свързано с баланса, затова се подгответе за дълъг и интересен процес.

И един мързелив, но много ефективен, начин за баланс на чакрите е масажът (но отново, това е моментен баланс). Предлагам тестови масаж на цяло тяло за желаещите с 50% намаление. Повече информация за масажът може да намерите тук ХОЛИСТИЧЕН МАСАЖ ПРИ ТАНЯ

Заповядайте

Авторски публикации 49

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
Translate »