Предизвикателството – ХашимотоСедмица 6 – 03 до 07 май 2019

За тези от вас, които не сте в течение на поредицата споделям линковете към предишните статии

 Последната седмица по метода протече сравнително спокойно, към края обаче желанието ми за разнообразна храна надделяваше, като имах определено голямо желание да си направя храни богати на зеленина. Изкарах 5 дни от тази седмица и след разговор с Петко, реших да започна захранване.  Определено си беше време.

Ден 36

Храна в този ден:

7.00 ч – 2 ч. ч. топла вода, лимон с топла вода

8.00 ч – 2 ябълки с мед

11.30 ч – 7 кивита

15.00 ч –  6 кивита

20.00 ч – 2 ябълки

Вода 1.5 л

Чай – джоджен (500 мл. запарка)

Мед – около 50 гр мед

Упражнения:

Сутрин:

Йога – поздрав към слънцето поредности А и Б

Разходка в парк

Вечер:

Преди лягане – Поларис диск, захранване на всички чакри, допълнително работа на 5,6,7 чакри за щитовидната жлеза.

Йога – стреч, разтягане на тялото, упражнения от Ин йога за премахване на напрежението

Какви усещания имах:

Килограми 51 кг.

Днес денят мина сравнително бързо. Разсеяна съм последно време, предполагам, че се дължи на хубавото време и на желанието ми да започна да захранвам скоро.

Цикъла ми приключи – 4 дни беше като мисля, че като продължителност и сила бе добър, имайки предвид храната, която приемах. Наистина се почувствах добре като ми дойде, някак спокойна.

Кожата на лицето се подобрява със всеки изминал ден.

Ден 37

Храна в този ден:

6.30 – ябълка + мед => освобождаване

Последната седмица изчистване/освобождаване е обилно

7.00 ч – 2 ч. ч. топла вода

12.00 ч – 7 кивита

00.20 ч – ябълка с мед

Вода 1 л

Чай – лайка (500 мл. запарка)

Мед – около  100 гр мед

Упражнения:

Сутрин:

Йога – поздрав към слънцето поредности А и Б,

Вечер:

Преди лягане – Поларис диск, захранване на всички чакри, допълнително работа на 5,6,7 чакри за щитовидната жлеза.

Йога – стреч, разтягане на тялото, упражнения от Ин йога за премахване на напрежението

Какви усещания имах:

Килограми 51

Разходка в планината към 12.30 ч. – от хижа Алеко до Княжево за 2ч и 40 мин. Натъртих си пръстите, отвикнала съм да ходя по такъв терен. Преминах разстоянието спокойно. Из път си хапнах листа от Бук. Бяха много вкусни. Миризмата на барбекю беше много хубава.. хе хе … барбекюто ми е слабост, защото аз го свързвам с компания, с хубави моменти и много любов, и в допълнение обичам огъня, топлината и миризмата на горяща камина ми създава впечатление на уют.

Отидох на танци (салса и хора), беше приятно, не си бях позволявала да го правя от години. Стоях до към 12ч. и си тръгнах. Хапнах една ябълка, и заспах. Добре ми беше. Искам още.

Ден 38

Храна в този ден:

7.00 ч. – 1 ябълка с мед

14.00 ч. – 6 кивита с мед

17.00 ч. – 2 ябълки с мед

20.00 ч. – ананас с мед

Вода 1 л

Чай – джоджен (500 мл. запарка )

Мед – около 50 гр мед

Упражнения:

Сутрин:

Йога – поздрав към слънцето поредности А и Б,

Вечер:

Преди лягане – Поларис диск, захранване на всички чакри, допълнително работа на 5,6,7 чакри за щитовидната жлеза.

Йога – стреч, разтягане на тялото, упражнения от Ин йога за премахване на напрежението

Какви усещания имах:

Килограми 51

Изпитвах желание да хапна нещо различно от ябълки и киви, нямам търпение да започна да включвам и зеленчуци.

Днес се чувствам сравнително добре, но започна да ме избива на храна. Имам огромното желание да си направя домашен хляб с лук и всичко, което е във веган групата. Искам риба и да излизам и да се забавлявам. Имам нуждата да имам възможността да си поживея.

Късния следобед съм вече по-добре. Само, че си купих и ананас, сега продължавам да хапвам и да запълвам дупката. Винаги, поне при мен, моментите, в които имам нужда да захранвам с мазни и тежки храни са моментите, в които ми липсва вид начин на живот, който сега не мога да си позволя и ми се вижда невъзможен, за съжаление.

Ден 39

Храна в този ден:

7.00 ч. – 1 ч. ч. топла вода,

7.15 ч. – остатъка от ананаса около 100 гр. с мед

9.00 ч. – 2 ябълки с мед

22.00 ч. – 1 ябълка с мед

Вода 1 л.

Чай –  лайка, коприва (500 мл. запарка)

Мед – около  100 гр. мед

Упражнения:

През деня:

Клекове 3 х 50, разходка

Вечер:

Преди лягане – Поларис диск, захранване на всички чакри, допълнително работа на 5,6,7 чакри за щитовидната жлеза.

Йога – стреч, разтягане на тялото, упражнения от Ин йога за премахване на напрежението

Какви усещания имах:

Килограми 51

Косата ми е по-плътна от преди да започна метода. Кожата ми на лицето се изчиства от пъпките и лишеите по веждите. Имам обаче някаква тежест в дробовете от вчера сякаш съм препушила.

Докато пиша това усетих пробождаща болка в гърдите, която спря в един момент. Поне аз така си мисля. Може би е от язвата, не съм сигурна, но ми се струва, че трябва да започна да захранвам скоро.

Днес искам да отида да си взема продукти и да си направя домашна горчица, все пак отнема няколко дни да се направи, поради необходимата ферментация от 3-4 дни след, което се застройва с оцет и мед.

Почивните дни ми се отразиха много добре откъм отделяне на повече време за себе си, нормално съм вглъбена в работата, но тази година не съм.

Абе като цяло имах желание да започна да захранвам. Сега е нужна воля и сила, за да може да обуздаеш този глад, който се надига. Глад да усетиш храната по един по-различен начин от преди. До този момент, храната беше просто безвкусна храна, сега обаче е нещо различно. Сега не пуша, рецепторите ми са доста по-чувствителни от преди, усещането за храната е много по-силно от преди, и сега аз отново имам желанието.

За да си възвърнеш желанието и да не изпадаш в депресии, е необходимо да се подлагаме редовно на липси т.е. на глад. Когато сме напълно задоволени във всеки един момент и имаме опцията да се натъпчем ние ставаме fed up нищо чудно, че този термин е избран, за да се опише едно състояние на организма, което в буквален превод е пренасищане. От там идва и проблемните ни състояния и болести.

Определено захранването ще бъде  още едно предизвикателство. Всъщност, много, много отдавна не съм изпитвала удоволствие от храната, а съм я приемала просто като субстанция, която намалява силите ми и ми дава някакъв вид бягство от реалността. В реалност, огромни количества енергия винаги съм получавала от позитивни събития и хора в живота ми, не до такава степен от храната. Сега обаче, имам желанието да хапна и да се  насладя на всяка една хапка, която сложа в устата си.

Ден 40

Храна в този ден:

7.00 ч – 2 ч. ч. топла вода + сока на един лимон във вода

8.30 ч – 2 ябълки с мед

14.00 ч – 6 кивита с мед

18.30 ч – ананас

19.00 ч. – 1 авокадо  

19.15 ч. – млени фурми с млени орехи, блендера ми се скапа, но успях да си хапна малко от добре смляното полу-тесто от орехи и фурми.

21.00 ч. – около 150 гр печени зеленчуци – броколи, моркови с чесън, гъби, тиквички, чушки кръгчета зелена и червена.

След като изядох цялата порция, която имаше по 4 бройки от всеки зеленчук, те се оказаха доста тежки, което ми натовари организма. След като се прибрах стомаха ми се разстрои и изкарах доста от кивито, което изядох днес. Сега се чувствам по-добре, но сякаш черния дроб ме сви и все още изпитвам тежест.

Вода 1.5 л

Чай –  мащерка (500 мл. запарка)

Мед – около 50 гр мед

Какви усещания имах:

Килограми 51 кг

Събудих се някак отпочинала. Явно се чувствам добре.

Сякаш изпитвам страх от предстоящото. Изследванията, кога да ги направя.

Прераждане, това е което организма ми казва в момента. Основното, което усещам, и за което се радвам, е че имам желание отново за живот. Макар, че в момента все още не ми се започва работа. Хубаво ми е да си почивам и да имам малко ангажименти, а именно просто да живея и да помагам на хората без да се затормозявам, работата да ми е оценена подобаващо и да мога да се издържам от това.

Днес след разговора с Петко прецених, че мога да започна малко по-малко да захранвам с друга храна.

Малееее… Петко ми каза да захраня с ядки на 10 ден, аз още днес се нахвърлих на млени фурми с орехи..

Да видим, дали прекалих с храната тази вечер. Май да, но определено й се насладих. Мисля, че огромния мерак ми мина, след като осъзнах, че прехранването е нещо, което не искам да правя. Още повече, че сега се чувствам добре, а като съм прехранена чувствам болка в стомаха и ми е тежко, докато когато съм се хранила лекичко се чувствам супер добре и нямам болки и проблеми.

Захранването започна от днес официално.

Обобщение

Ами започнах захранването. Време си е. Общо взето преминаването на тези 40 дни на ябълки, мед, киви, и билкови чайове.

Организма ми се прероди, метода ми даде живот, даде ми истинско желание, чувствам се напълно удовлетворена от прилагането му за толкова дълъг период. Работих както за изчистването от токсини, така и за изчистването на мислите ми, което е по-трудна работа. Работата с волята и вярата беше също много възнаграждаваща. Чувствам се отлично и готова да поема щафетата отново.

Пуснах публикация в групата за Хашимото, че бих искала да разбера каква е дошата ми, хе хе…. Злобарските коментари започнаха мигновено. И така… Почувствах се добре, че съм приключила метода успешно. Важното е, че се чувствам отлично, и всъщност сякаш нищо не може да ме афектира. Май съм успяла да балансирам добре енергийните си центрове с диска през този период. Свалих споделените файловете от разбраните жени в групата, примерните таблици с въпроси и точки, попълних ги, като резултата бе преобладаваща вата доша. В реалност обаче, тези въпроси в таблиците са много относителни според мен, и преобладаващите доши биха могли да се променят според ситуациите и живота на човек.  Теоретичните предположения, че гладуването не може да става при хора с преобладаваща доша вата, не може да се приеме на 100% коректно. Има много фактори, които биха били благоприятстващи да се предприеме гладуване. И отново… за целта е необходимо да се подковете психически много добре, както казва Емил Викторов – админ на групата за Хашимото.

Сега остава да видим резултатите, да се анализират, и да се види как всъщност прилагането на метода на Лидия Ковачева по моя начин (с повече плодове и мед от „приетото“), се е отразило на параметрите. Първичните изследвания, които ще се направят сега, на база на тях, ще се види как тялото ми е реагирало при глюкозно захранване за 40 дни. След около 3-4 месеца ще се направят нови изследвания след като пълноценно хранене е приложено.

Хе хе… голямото чакане за резултати скоро свършва. Аз вярвам, че положителния ефект ще се изрази след време, когато тялото се възстанови от отравянето с цигари и други боклучави храни, с които съм го захранвала през последните грубо 20 години. Сега е важното да съм изчистена, да се чувствам стабилна, добре физически и психически, както и глътката свеж въздух, която ми бе дарена чрез Поларис диск и метода на Лидия Ковачева.

Очаквайте в обобщението да видите изследванията от декември 2018, изследвания прогрес от края на март 2019, и изследвания веднага след 40 дневно постене и анализите от тях, както и предприетите действия. В период от 3 месеца на прилагане на пълноценно захранване, ще се направят цялостни изследвания отново, за да се проследят ефектите от регенерацията и рестартирането на системата ми.

Радвам се да съм в помощ. Ако намирате тази статия полезна ще се радвам да чуя от Вас.

Авторски публикации 50

2 коментара за “Предизвикателството – ХашимотоСедмица 6 – 03 до 07 май 2019

  1. Zdraveite Tatyana,zapo4va nai trudnia moment…zahranvaneto.Vie ste voleva i inteligentna dama,6te se spravite.Deistvitelno se iznenadah,4e pri parvoto priemane na druga hrana,osven plodove,imam pred vid,zelen4ucite,ste hapnali tova koli4estvo,samo s leki oplakvania kato rezultat.As pri moite dni na gladole4enie po Kova4eva,parvite dni na zahranvane sa samo s vkliu4vane na edin zelen4uk…v malko koli4estvo.Kogato vkliu4a pove4e …vednaga se obajda niakakuv diskomfort..bolki v oblasta na 4ernia drob,poduvane na prastite na razete ,bolki v stomaha .Ako hranata se vkliu4va nepravilno,problemite koito iskame da eliminirame,se vra6tat.I kakto kazva6e Kova4eva,triabva da ostanem otnovo pone 1 den na plodove .Uspeh i viarvam,4e 6te imate 4udesni rezultati.No nali znaete tova sled opredelen interval triabca da se povtori.

    1. Здравейте Светлана,
      Благодаря за обратната връзка, много е полезна. Определено захранването е процес, може би по-важен от самото гладуване/плодолечение. Да, имах момент, в който си позволих храна, която беше тежка за мен в този момент. Но нека да кажем, че имах своите мотиви да съгреша :). Отделно, кое е правилно и кое не, определено няма как да споря, защото аз слушам тялото си. Да, ако го пресиля с храна, и ако усетя болки, аз определено ще знам лимита на тялото си. Определено, желанието ми за разнообразна храна беше голямо. Сега определено не е, след като имах възможността да се разнообразя малко. Важното беше в този момент да мога да осъзная, че храната е хубава и вкусна, но също тя ще е винаги там и няма да я изпусна. 🙂 Това бе необходимо да осъзная, че очите ми бяха супер големи … хе хе … Всъщност сега като се замисля, хапването само на ябълки и мед всъщност някак ми липсва, честно да кажа. Дори и сега, като си хапвам някакъв зеленчук ми се случва да го натопя в мед. 🙂 и така..
      Благодаря още веднъж за градивната обратна връзка и ще се радвам да продължим комуникацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре